13 maj Solidne sposoby, aby uzyskać więcej z gotowania
Jest wiele rzeczy, które możesz zrobić, aby posiłki były zabawne dla dzieci! Wielkim hitem są wieczory tematyczne.
Wypróbuj noc pizzy, noc meksykańską, noc zielonego jedzenia lub cokolwiek specjalnego, co możesz wymyślić. Nawet wpuść w to swoje dzieci. Będzie to świetna zabawa dla wszystkich w rodzinie! Czytaj dalej, aby uzyskać inne wspaniałe wskazówki dotyczące gotowania, takie jak ta.Jeśli chcesz zrobić dobrą kanapkę, upewnij się, że wkładasz majonez od rogu do rogu. Nie chcesz spieszyć się z tym krokiem. Robiąc to w ten sposób, każdy kawałek będzie pełen smaku. Dzięki temu cała kanapka będzie o wiele smaczniejsza.Po ugotowaniu z dużą ilością czosnku, przed umyciem wytrzyj obie ręce o zlew ze stali nierdzewnej. Użyj energicznego szorowania. Pomoże to pozbyć się utrzymującego się na skórze zapachu czosnku. Nie pozostawia zapachu na zlewie ze stali nierdzewnej.Dodając olej na patelnię lub patelnię, która już zawiera jedzenie, skrop olej po bokach patelni. Olej będzie się nagrzewał, gdy płynie w kierunku środka. Twoje jedzenie będzie smakować lepiej i nie będziesz mieć przerwy w procesie gotowania, czekając na rozgrzanie oleju.Przygotuj składniki, naczynia i przybory kuchenne przed rozpoczęciem gotowania. Twój czas spędzony w kuchni zostanie znacznie skrócony i będziesz mieć mniejszą szansę na błąd, gdy to zrobisz. Pamiętaj, aby przygotować również potrzebne przyprawy.Trzymaj tłuczek do ziemniaków w swojej kuchni przez cały czas.
To przydatne urządzenie może być używane do zacierania nie tylko typowych ziemniaków.
Spróbuj zacieru marchwi, kalafiora i innych warzyw korzeniowych. Możesz połączyć dowolne z nich ze zwykłymi puree ziemniaczanym, aby były bardziej żywe, pożywne i interesujące.Użyj składanego koszyka do gotowania na parze, aby przygotować najlepsze warzywa na parze. Urządzenia te są szeroko i tanio dostępne. Mogą wsunąć się do prawie każdego garnka, który już masz i mogą być użyte do prawie każdego warzywa, którym chcesz się delektować. Pamiętaj, aby uważać na czas gotowania, aby uniknąć papkowatych warzyw.Wyrastanie ciasta wymaga cierpliwości i optymalnego środowiska. Nie zostawiaj miski z ciastem tam, gdzie nie przeszkadza. Stwórz idealne warunki, aby uzyskać najlepsze rezultaty. Znajdź miejsce o stałej, cieplejszej temperaturze bez przeciągów. Stale zmieniająca się temperatura i ciąg sprawiają, że ciasto rośnie powoli i nierównomiernie.Jeśli robisz ciastka, powinieneś spróbować zmaksymalizować dokładność swoich pomiarów, ponieważ jest to bardzo dokładna nauka. Dodając o jeden gram za dużo lub za mniej, narażasz smak swojego ciasta na niebezpieczeństwo. Zawsze staraj się być precyzyjny podczas pieczenia.Kiedy gotujesz pestki dyni, najpierw przykryj surowe nasiona roztopionym masłem, oliwą lub olejem roślinnym. Następnie rozłóż je równomiernie na blasze i posyp ulubionymi przyprawami. Piecz nasiona w temperaturze 300 stopni Fahrenheita przez około czterdzieści pięć minut lub do uzyskania złotego koloru.Mieszanie menu może pomóc wybrednemu zjadaczowi chcieć coś zjeść. Kto może oprzeć się jedzeniu w noc z zielonym jedzeniem? Jak dziecko może się oprzeć, gdy wymyśli temat? Zrób listę pomysłów na menu i zacznij gotować. Cała twoja rodzina to pokocha. Czytaj dalej inne artykuły, takie jak ten, aby dowiedzieć się wszystkiego o gotowaniu. Zawsze jest coś nowego do nauczenia się, co sprawia, że gotowanie jest tak ekscytujące i przyjemne.
Sorry, the comment form is closed at this time.